Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Biberoğlu Mahallesi'nde, kadastral yola cepheli %5 Diğer Tarım Alanı imarlı (Maks 250 m2 ev yapılabilir) arazi.
 Portföy No: 231526
CB KOBİ

Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Biberoğlu Mahallesi'nde, kadastral yola cepheli %5 Diğer Tarım Alanı imarlı (Maks 250 m2 ev yapılabilir) arazi.

Kocaeli / İzmit / Biberoğlu

AÇIKLAMA

Marmara bölgesinin ve Kocaeli’nin en sağlam zeminlerinden birinde (DEPREM TEHLİKE BÖLGESİ: 2.DERECE/SARI BÖLGE), harika bir doğanın içinde, aynı zamanda şehir hayatına 10 dk mesafede hafta sonlarınızı geçirmeye ne dersiniz…

-İstanbul Boğazı’na 1 saat,

-Bursa’ya 90 dakika,

-Yalova’ya 1 saat,

-Kerpe’ye 45 dakika,

-Adapazarı’na yarım saat mesafede.

Parselin güneyinde bulunan kadastral yola 102 metre cephesi bulunmaktadır.

Yakın çevresinde benzer araziler ve müstakil evler bulunmakta olup, doğusunda konumlu olan Biberoğlu mahalle merkezine 300 m mesafededir.

Taşınmaz kuş uçuşu olarak; Kocaeli şehir merkezinin yaklaşık 13 km kuzeydoğusunda, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 1,5 km kuzeyinde, Tem Otoyolu’nun 7 km kuzeyinde, Sapanca Gölü’nün 13 km kuzeybatısında konumludur.

Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Biberoğlu Mahallesi 101 Ada, 15 Nolu Parsel 16.028,89 m2 yüzölçümüne sahip olup, halihazırda tarla niteliğindedir.

Mal sahibimiz anılan mülkün 1/9 hissesine sahip olup, işbu hisseye 1.781 m2 yüzölçümlü arazi karşılık gelmektedir. Toplamda 10 hissedar bulunmaktadır. Aynı bölgede aynı hissedarlar ile ortak olunan 5 adet büyük arazi daha bulunmakta olup, teklifler şeffaf bir şekilde iletilecektir.

Parsel geometrik olarak yaklaşık dikdörtgen şeklindedir. Topoğrafik açıdan hafif eğimli, engebesiz olan parselin güneyinde bulunan kadastral yola 102 metre cephesi bulunmakta olup, derinlik yaklaşık 170 metre’dir. Parsel diğer cephelerde komşu parsellerle sınırlıdır.

Değerlemeye konu parsel üzerinde halihazırda yapı bulunmamaktadır.

İmar Lejandı : “Diğer Tarım Alanı”

KAKS/EMSAL/E : 0,05 (%5) - Yapı İnşaat Alanı 250 m2’yi geçemez.

h en çok: 6,50 m (2 Kat)

İmar Yollarından Uygulanan Çekme Mesafesi: 10 m

Komşu Parsellerde Uygulanan Çekme Mesafesi: 5 m

Belediye Sınırları İçinde mi : Evet

İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden alınan şifahi bilgiye istinaden, değerlemeye konu 101 Ada, 15 Nolu Parsel, 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı paftasında “Diğer Tarım Alanı” imar lejandında kalmaktadır.

DİĞER TARIM ALANLARI

5403 SAYILI TOPRAK KORUMA VE KULLANMA KANUNUNUN 13. MADDESİNİN 3. PARAGRAFINDA BELİRTİLEN MUTLAK TARIM ARAZİLERİ, ÖZEL ÜRÜN ARAZİLERİ, DİKİLİ TARIM ARAZİLERİ İLE SULU TARIM ARAZİLERİNİN DIŞINDA KALAN “MARJİNAL TARIM ARAZİLERİ” OLUP DİĞER TARIM ALANLARI OLARAK NİTELENDİRİLMİŞTİR.

BU ALANDA YER ALACAK İFRAZ İŞLEMİNDE 5403 SAYILI YASA KAPSAMINDA HAREKET EDİLMESİ ZORUNLUDUR.

BU ALANLARDA İNŞAAT ALANI KATSAYISI %5’DEN FAZLA OLMAMAK, YAPI İNŞAAT ALANLARI TOPLAMI HİÇBİR KOŞULDA (250) M² Yİ GEÇMEMEK VE 2 KATI AŞMAMAK, YOLDAN (10.00) M VE PARSEL SINIRLARINA (5.00) M.DEN FAZLA YAKLAŞMAMAK ŞARTI İLE TEK BİR YAPI KÜTLESİNDE (BİRDEN FAZLA BAĞIMSIZ BÖLÜM OLARAK) BAĞ VE SAYFİYE EVLERİ İLE KIR KAHVESİ, LOKANTA VE BU TESİSLERİN MÜŞTEMİLAT BİNALARI YAPILABİLİR. ANCAK BU PLAN NOTUNUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ TARİHTE ÜZERİNDE MERİ MEVZUATA UYGUN OLARAK RUHSAT ALINARAK YAPILAŞMIŞ YAPI BULUNAN VE İMAR HAKKININ TAMAMINI KULLANMAMIŞ PARSELLERDE YUKARIDA BELİRTİLEN YAPI İNŞAAT ALANI AŞILMAMAK KAYDIYLA İKİNCİ BİR YAPI YAPILABİLİR.

Devamını Oku
Konum Türkiye , Kocaeli , İzmit , Biberoğlu
Tapu Durumu Hisseli Tapu
Portföy Kategorisi Tarla
Fiyat 1.000.000 ₺
Metre Kare (Net) 1781
Krediye Uygun Hayır
Takasa Uygun Hayır
İmar Durumu Tarla
Tapu Durumu Hisseli Tapulu
KAKS (Emsal) 0,05
Gabari 6,50
Görüntülenme Sayısı
94

* İlana teklif verebilir, görme talebinde bulunabilir, danışman ile iletişime geçebilirsiniz.

Teklif Ver Görme Talebi Beni Arayın

TEKNİK ÖZELLİKLER

  • Yolu Açılmış
  • Doğalgaz
  • Su Hattı
  • Elektrik Hattı
  • Telefon

Yusuf Erkan

Danışmanın Diğer Portföyleri